Aktiviteter 2023

Teatersport - impro Tør du udfordre dig selv? Slippe kontrollen og sig ja til egne og andres ideer? Det kan godt være svært i starten, og derfor er der fokus på at vi gør det sammen. Det er vildt at opleve hvordan en ide eller replik kan vokse til en storslået improviseret scene, fordi vi lytter til hinanden, og sammen skaber magiske øjeblikke i et trygt fællesskab hvor alt kan lade sig gøre. Det er udfordrende og lærerigt, og ekstremt sjovt, frit og legende. Vi vil også komme til at arbejde med faste tekster

Dans. Kurset byder dansere og danseinteresserede op til dans med workshops i Salsa, Bachata, Slow Rock m.v. på flere niveauer der både giver mulighed for at man som begynder kan tage sine første salsatrin, og at man som øvet salsadanser kan fordybe sig i teknik, personlig stil og indlevelse. Husk at tage sko med Hvis der er ønsker til pardanse - så er forslag meget velkomne. Så danser vi også det. Jeg ser helst, man danser mand / kvinde

Rollespil. Det er omfattende at beskrive sammenhængen mellem læring og rollespil, idet rollespil dramatiserer fortællinger, historiske hændelser eller virkelige problemstillinger. De mange muligheder for at benytte rollespil. Vi vil i år kigge på karakter opbygning og spille små spil rundt om et bord med terninger Vi vil også kikke lidt på live rollespil Dette er både for børn og voksne Hvis et barn er 12 år eller mindre, skal der være en voksen med.

Jonas. KREA: Den kreative genbrugsbunke (Jonas) Jeg vil gerne invitere dig til en spændende workshop i år, hvor vi vil skabe sjove og fantasifulde dyr ved at bruge træ og andre kreative materialer. Workshoppen vil strække sig over to dage, men hvis lysten til at være kreativ opstår spontant i løbet af ugen, er du mere end velkommen til at fortsætte projektet uden for de fastsatte dage. Det er helt op til dig, om du ønsker at deltage begge dage eller kun en af dem. Mit håb er, at alle, der deltager, vil færdiggøre deres egen kreation, så vi kan vise dem frem på en lille udstilling til sidst. Vi vil arbejde med limpistoler og hoppeknive/sakse, så det er vigtigt, at en voksen ledsager eventuelle børn, der deltager i workshoppen, for at undgå uheld.

Morgenstræk (Stine) Hver morgen kl. 9.00 inviteres du til lidt blid udstrækning. Det var ca. 15-20 minutter og alle kan være med. Der vil typisk være fokus på nakke, skulder og ryg, men programmet kan tilpasset alt efter, hvem der deltager.

Yoga (Stine) Med udgangspunkt i Hatha Yoga sammensættes et yoga-program for begyndere på en times varighed. (Øvede må selvfølgelig også være med). Fokusområder kan for eksempel være ”ryggens bevægelighed” og ”balance”. Vi bevæger os i roligt flow, men der vil også være positioner der goldes over flere åndedrætstag. Alle kan deltage. Medbring gerne egen yogamåtte (Sommerhøjskolen har også nogle, der kan lånes)  

Torstens ture For alle ture gælder: Vi fylder bilerne op, turene er for hele familien.

Tur 1 Vi besøger Sct. Peter Ording. Et dyrt og meget dyrt feriested på Ejdersteds vestligste punkt. Her skal vi betale for at parkere, gå på stranden og selv prisen for en kop kaffe er astronomisk. Vi skal prøve det hele!

Tur 2 Vi skal se skipperhuset i Tønning – lige nede ved havnen – mødested for mindretallet, lejrskole og meget mere. Vi går hele turen.

Tur 3 Vi besøger herrehuset Hoyersworth, en kaffekagetur ud over det sædvanlige. Historiens vingesus ude på landet.

Tur 4 En lidt længere gåtur helt ud til det berømte fyrtårn Westerheversand. Fyrtårnet repræsenterer måske det kendteste billede af Ejdersted. ...men måske bliver det også helt andre ture...7

Brødbagning Daniel: Godt brød er nemt Man kan bruge masser af udstyr og maskiner til at bage brød. Men man kan også lade være. Vi fremstiller et fantastisk fransk landbrød, et klassisk dansk rugbrød og en napolitansk pizza Vi skal hverken bruge maskiner, særligt udstyr eller fancy pizza- eller bageovne. Alligevel laver vi noget af det bedste brød, der findes og pizzaer (næsten) som i Italien. Alt vi skal bruge er vores hænder, mel, vand, salt, en smule gær og masser af tid. Workshoppen er super fleksibel, så vi snakker om en konkret tidsplan, når vi samles – tidsplanen kan rette sig lidt efter deltagernes behov og hvornår vi kan komme til bageovnene.

Alices brætspilscafe Bring jeres egne brætspil, eller prøv nye spil som andre har bragt. Vi vil sprede smil og gode stunder imens vi spiller. Alle er velkomne, men enkelte spil kan have forskellige aldersgrænser.

Kaspers Skriveværksted: I det Litterære Værksted skal vi arbejde med sproget og skriften i dens mange nuancer og former. Vi kommer omkring lyrik/prosa/digte (rim & ikke-rim) noveller, men også fortællingens rum, som i "den lange fortælling". Det sker bl.a. via daglige øvelser og kortere/længere skriveopgaver. Inspirationen her til kan komme fra mange kilder; - andres tekster - musik/lydlige landskaber - løse sætninger, opsnappet ved kaffebordet eller til morgensamling etc. - genstande - association/automatskrift - volapyk/nonsens Med andre ord, så handler det om at vi i fællesskab og med forskellige metoder, skal finde ind til hver vores stemme/hver vores form for udtryk. Vi skal arbejde med teknikker indenfor oplæsning, så som vejrtrækning og pauser, betoninger (hvordan får jeg lytterens fulde opmærksomhed?) Du kan deltage i workshoppen, underordnet om du har skrevet i mange år, eller det at sætte ord på papir er et nyt kapitel for dig. Der er ingen anciennitet her, for vi har alle et unikt sprog og aftryk at sætte på verden. Jeg glæder mig! (Hvis du har skrevne tekster med i forvejen, vil der selvfølgelig være mulighed for at arbejde videre med disse. Sparring om, hvilken vej/form det skal tage, gives gerne!)

Cirkus: for alle aldre. Vi har brug for nogle børn der vil være: · domptør med små tigre, som skal springe gennem “brændende” ringe · stærk mand, der løfter vægte og bøjer jern. · fakir, der sluger sabler og går på glas · udbryderkonge · yndige linedanser og hesteryttere · tryllekunstner med den svævende dame Vi øver små numre og laver rekvisitter til. De større og voksne kan også byde ind med: · tryllenumre · Akrobater/gymnaster, der laver saltoer, løft og balancerer. · Klovne og gøglere · dansenumre I byder ind, så samler jeg et lille program.

Morgensang

Børnemad: Enkelte eftermiddage har vi sat madlavning for børn på programmet, hvor vi skal lave noget børne-aftensmad (pitabrød, Burgerbar, minipizza). Det spontane: Der er luft i programmet til at I også selv kan organisere noget. Det kan være skattejagt, kagebagning, svømmehalstur, eller hvad I ellers finder på? En gang imellem vil vi også spontant tilbyde ansigtssminke eller nogle lege. (Alle mine kyllinger kom hjem, Hund, der er en, der har taget dit kødben, Vinke-gemme, Amung us, tegn og gæt, Margrethe skål…. eller andet…. alt efter alder).

KREA: Kæmpehækle (Stine) Af gamle stofrester fra f.eks. cowboybukser, sengetøj og t-shirts hækler vi skåle, grydelapper, bademåtter og andre sjove ting. Jeg medbringer masser af stof, der kan klippes til strimler, hæklenåle i str. 8-12 samt nogle simple modeller at tage udgangspunkt i. Medbring evt. egne hæklenåle, hvis du har. Man er velkommen til at komme og hækle/strikke eller bare hygge med egne projekter og idéer også. Har du udslidte cowboybukser, lagner og sengetøj, tager vi gerne imod.

Børneaktiviteter: Børnekrea er et åbent værksted, hvor der ligger eksempler, materialer og redskaber til at lave forskellige kreative ting (knyttede armbånd, perlearmbånd og lombans, Male på sten, Perleplader og evt små Collage-kort eller mindebøger). Det kræver ingen tilmelding, og man kan bare dukke op, når man har lyst. De små skal dog have en voksen med, hvis de kommer på tidspunkter, hvor vi ikke er der. Andre værksteder: Vi skal lave nogle flotte kæpheste, som skal bruges til ridestævne og ringridning og cirkus. (medbring gerne gamle store sokker) Lave buer og pile til Combat Arcery Lave boomerang og Indiaca Snitte smørknive og save og male træfigurer